Trumpet

OVER DE BAND

Achter de muziek

De Delta Swing Band is een Big Band / Jazzorkest, dat zich primair richt op het spelen van Jazz muziek uit de jaren ‘40 -’50. De band bestaat uit ervaren, muzikaal gelouterde en menselijk goed met elkaar “klikkende” muziek vrienden uit de omgeving van Hellevoetsluis en zelfs uit Rotterdam en Zeeland.
De 20 man sterke formatie onder de muzikale leiding van Stanislav Mitrovic, kent flink wat blaaswerk in de vorm van trompetten, trombones en saxofoons, aangevuld met een ritme sectie bestaande uit bas, gitaar, drums en keyboard die deze bigband helemaal compleet maakt. En natuurlijk, wat is een bigband zonder zangeres.
Onze doelstelling is het promoten van de klassieke Big Band-muziek van Glenn Miller, Duke Ellington, Count Basie, Neal Hefti, maar ook worden Latin Ballads en Jazz Rock uit die jaren gespeeld.
In het ruim 20 jarig bestaan van de Delta Swing Band als vereniging, heeft de bigband behoorlijk aan de weg getimmerd en is een graag geziene gast bij o.a. TV Rijnmond in het programma Dave-on-Stage, het Theater “De Stoep” in Spijkenisse, het Tinte-festival, de Paardenmarkt in Heenvliet, het Jazz-festival in Delft, de Vestingdagen in Hellevoetsluis, het jaarlijkse BigBand-festival in Brielle en het Doelencafé in Rotterdam.

©2020 door Delta Swing Band.